DORN METHODE

De Dorn Methode is een milde/zachte manipulatie techniek voor de correctie van wervels, heupen, armen, benen en SI gewricht. Ideaal voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat met vastzittende botten en wervels.

De Dorn-methode komt uit Duitsland en wordt daar inmiddels als bewezen behandelmethode toegepast door o.a. artsen en therapeuten. In tegenstelling tot andere therapieën waarbij het te korte been kunstmatig langer wordt gemaakt d.m.v. inleg zooltjes ed., wordt met de Dorn methode het te lange been teruggezet op de juiste plaats, mits het been lengte verschil niet een anatomische oorzaak heeft.

De Dorn Methode een zeer milde therapie. Met de duimen worden de wervels op een voorzichtige en rustige manier op hun plaats teruggezet. Dit gebeurt altijd terwijl u een beweging maakt. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. Hierdoor worden klachten voorkomen en genezen. De verhoging onder de schoen is na behandeling vaak niet meer nodig. 

Ik zal eenvoudige zelfhulpoefening als huiswerk meegeven, zodat u ook uzelf kunt behandelen om juiste positie van de gewrichten en wervels te handhaven.

Combinatie met een Breuss massage 

Meestal voer ik de Breuss massage na de Dorn behandeling uit, om de wervelkolom nog meer te strekken. Deze massage is een diepwerkende massage en geeft enorme ontspanning. Wanneer er veel pijnklachten zijn, zet ik de Breuss Massage voorafgaand aan de Dorn behandeling in, om de rug te ontspannen en daarmee voor te bereiden op de Dorn behandeling.